De logistieke branche wordt vaak omschreven als een branche waarin vrachtwagenchauffeurs, warehouse medewerkers of vorkheftruckbestuurders in werken. Vaak worden functies als bijvoorbeeld als een accountmanager of procescontroller achtergesteld terwijl deze net zo belangrijk zijn. Zelfs als je geen logistieke achtergrond hebt zijn er vele mogelijkheden om binnen de logistiek aan het werk te gaan. Het is namelijk zo dat de meeste bedrijven kantoorpersoneel zoeken om de gehele supply chain goed te laten functioneren. Maar waarom werken binnen de logistiek? Wat maakt het leuk en wat zijn de voordelen? Wij hebben ze op een rijtje gezet voor je.
- Doorgroeimogelijkheden
Vaak is er optie tot doorgroei binnen de grotere bedrijven zoals multinationals. Dit komt doordat deze bedrijven vaak werken met een grotere organisatie en wat complexer in elkaar. Er zijn dus vaak meerdere lagen en functies die veel meer verantwoordelijkheid kunnen dragen.
2. De toekomst ligt in logistiek!
Als er één niche mee moet met de tijd dan is het wel logistiek. Dit komt doordat de automatisering binnen de logistieke sector een belangrijke rol speelt. Continu moet er gecontroleerd worden of de bedrijfsprocessen nog effectiever kunnen worden ingezet. Aangezien de e-commerce markt heel erg groeit en er continu nieuwe vraagstukken opduiken ziet de toekomst van sector er erg goed.
- Goed geld verdienen in de logistiek
Baangarantie is een positief punt, dit komt doordat er de laatste jaren een krapte is ontstaan op de logistieke arbeidsmarkt . Alleen wat misschien nog weel een mooier punt is, is dat de salarissen die verdiend kunnen worden met logistieke banen erg goed zijn. Als starter die vanaf ongeveer €2000 euro bruto per maand verdient tot aan een supply chain manager die tot wel €100.000 euro per jaar kan verdienen.
4. Er is áltijd werk door personeelstekort
Personeelstekort is ook een probleem dat zich voordoet binnen de logistieke sector. Met name het vinden van transportplanners en order pickers is een lastig verhaal. Door de krapte binnen de branche ontstaat baangarantie en wordt het voor aankomend logistiek talent steeds interessanter om te werken in de logistiek
5. Veel verantwoordelijkheid
Binnen de logistieke branche is het niet heel gek als een starter meteen mag meedenken in het proces van de supply chain. Studenten ervaren vaak al meer verantwoordelijkheid tijdens hun stage, meer dan verwacht. Binnen de logistiek zijn er vaak meer banen dan werknemers. Door dit personeelstekort krijg jij als starter snel taken en verantwoordelijkheden die je in andere branches misschien pas later in je carrière zou krijgen.